13/07/2012

Ύμνος στην Ακρόπολη του Ζαρ στο Ηρώδειο

Ημερομηνία καταχώρησης: 05/06/2001


Με την ονομασία «Ύμνος στην Ακρόπολη» η συναυλία του Γάλλου καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Ζαρ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στον αρχαίο αυτό λόφο, θα αποτελέσει ένα σύγχρονο φόρο τιμής στον Ιερό Βράχο.

Η παράσταση περιλαμβάνει τη νέα σύνθεση «Ακρόπολη», μαζί με κομμάτια παλαιότερης μουσικής, σε νέα ενορχήστρωση, ειδικά για την περίπτωση, όπως είπε ο Ζαρ μιλώντας στο Associated Press.

«Πρόκειται για έναν καλλιτεχνικό, ποιητικό ύμνο για την Ακρόπολη», τόνισε ο Γάλλος συνθέτης, τονίζοντας ότι «το σενάριο είναι γι΄ αυτό το μέρος και δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Ο Ζαρ, ο οποίος είναι γνωστός για τα φαντασμαγορικά σόου με φώτα που συνοδεύουν την ηλεκτρονική του μουσική, θα δώσει την παράστασή του στο Ηρώδειο στις 19 και 20 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση θα συμπεριλαμβάνει τη χρήση συνθεσάιζερ, κλασσικών οργάνων, εκκλησιαστικές χορωδίες, φώτα, βίντεο και υπολογιστές συνδεδεμένους στο Διαδίκτυο.

«Ενδιαφέρομαι πολύ για την προσπάθεια να ταιριάξω το παρελθόν με το μέλλον» είπε ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει δώσει παράσταση στις πυραμίδες του Καΐρου, μεταξύ άλλων τοποθεσιών. «Σκέφτηκα αυτό το πρόγραμμα ως προσπάθεια να συνδέσω το σεβασμό της παράδοσης και του παρελθόντος με την τεχνολογία και το νεωτερισμό».

Ο Ζαρ είπε ότι η δεύτερη παράσταση της συναυλίας θα μεταδοθεί ζωντανά στη Γαλλία, ως εναρκτήρια εκδήλωση του 20ού ετήσιου μουσικού φεστιβάλ της χώρας του.

Οι εισπράξεις από τη συναυλία θα διατεθούν για το πρώτο ελληνικό ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά, αλλά και την προσπάθεια να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Πηγή είδησης: A.P

No comments:

Post a Comment