13/07/2012

Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα υιοθετεί τις συναυλίες του Ζαν Μισέλ Ζαρ27/2/2001

Υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας τίθενται οι δυο συναυλίες που θα δώσει ο Ζαν Μισελ Ζαρ στις 19 και 20 Ιουνίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.  Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουάριου, με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Ιδρύματος για το παιδί και την οικογένεια.  Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η παραγωγή αυτή, που θα εχει ως θέμα την Ακρόπολη, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναζήτησης του « Πολιτισμού των Πολιτισμών» αλλά και της σύζευξης της παράδοσης με την νεωτερικότητα, στόχων που έχουν τεθεί για τη Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ διαβεβαίωσε τον υπουργό Πολιτισμού πως βασική μέριμνα του είναι ο απόλυτος σεβασμός του μνημείου.  Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε ότι ήταν ονειρο του να εμφανιστεί στο Ηρώδειο.  «Η ειρήνη, η παράδοση, ο πολιτισμός και η τεχνολογία είναι οι άξιες που θα παρουσιάσουμε σε ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία» είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν Μισέλ Ζαρ και εξέφρασε τη χαρά του που η Ελλάδα φιλοξενήσει τους πρώτους Ολυμπιακούς της Χιλιετίας.
Ως έναν ύμνο προς το αρχαίο ελληνικό πνεύμα χαρακτήρισε η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη την παραγωγή του Ζαν Μισέλ Ζαρ.  Η ιδέα για τις αθηναϊκές εμφανίσεις του γεννήθηκε σε μια από τις συνόδους των πρεσβευτών Καλής Θέλησης της UNESCO, όπου μετέχουν και οι δυο.  Η κα. Βαρδινογιάννη πρότεινε μάλιστα μέρος των εσόδων να διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και για την ανέγερση του νέου Μουσείου Ακροπόλεως.

No comments:

Post a Comment