13/07/2012

Ζαρ με «Ακρόπολη»

«Είναι ένας ύμνος στην αρχαία Ελλάδα και στην αθάνατη ελληνική ψυχή», είπε ο Ζαν Μισέλ Ζαρ για τη σύνθεσή του που θα έχει θέμα την Ακρόπολη. Στη φωτογραφία, από τη συναυλία στις Πυραμίδες της Αιγύπτου για το «Μιλένιουμ»
Η συναυλία του Γάλλου συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ, που έχει προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Ιουνίου στο Ηρώδειο, εντάσσεται στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα της χώρας μας. Η απόφαση πάρθηκε χθες στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου παρουσία του συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ, του πρόεδρου του Ελληνικού Φεστιβάλ, Περικλή Κούκου, της διευθύνουσας συμβούλου της Εταιρείας Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Α.Ε., Μανουέλας Παυλίδου και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, προέδρου του ιδρύματος «Παιδί και Οικογένεια» και Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της χώρας μας στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Η συναυλία εναρμονίζεται με τους σκοπούς και τους στόχους της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας», υπογράμμισε ο υπουργός. «Μέριμνά μας θα είναι ο απόλυτος σεβασμός του χώρου. Ελπίζουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την προβολή του μεγάλου αυτού πολιτιστικού γεγονότος στο εξωτερικό», κατέληξε.

Η εκδήλωση έχει ως θέμα την Ακρόπολη κι όπως είπε ο Ζαν Μισέλ Ζαρ ήταν το όνειρό του να έρθει στην Ελλάδα και να το παρουσιάσει. Είναι ένα έργο που έχει «ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμούς». Ο διάσημος Γάλλος συνθέτης της ηλεκτρονικής μουσικής βλέπει την εκδήλωση σαν «μια μεγάλη ευκαιρία για τους μεσογειακούς λαούς να προωθήσουν τις κοινές αξίες τους στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και στην ειρήνη».

«Είναι ένας ύμνος στην αρχαία Ελλάδα και στην αθάνατη ελληνική ψυχή», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Μ. Βαρδινογιάννη. Με τον Ζαν Μισέλ Ζαρ έχουν ένα επιπλέον κοινό σημείο, καθώς και ο Ζαρ είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

Οπως έγινε γνωστό, μέρος των εσόδων από τις δύο παραστάσεις θα διατεθούν στην ανέγερση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, στον αγώνα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και στο Ιδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια της κ. Μ. Βαρδινογιάννη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/02/2001

No comments:

Post a Comment