17/01/2013

Jean Michel Jarre besplatno u Nišu *17.01.2013*četvrtak, 17. januar 2013, 
Autor: Miloš Najdanović 


Narednog septembra, u okviru Campus Constantinus i proslave 1700. godina od donošenja Milanskog edikta, u Nišu će svirati i velikan elektronske muzike Žan Mišel Žar.

Koncert će biti besplatan za sve posetioce i održaće se u rovovima niške Tvrđave.

Campus Constantinus zamišljen je da se održi u rovovima niške Tvrdjave od 7. do 21. septembra 2013. godine uz svakodnevne: izložbe, projekcije filmova, pozorišne predstave, koncerte, žurke, književne večeri, performanse...

"Vrhunac i završnica ovog projekta održaće se na gradskom polju uz besplatan koncert Jean Michel Jarre za 150.000 ljudi.", navodi se na sajtu manifestacije.

Žar je poznat po sjajnim, tematskim koncertima. Karakterišu ga nju ejdž zvuk i spektakularna atmosfera sa laserima i vatrometom. Njegov najpoznatiji album je "Oxygène" iz 1977. godine.

Napomena redakcije: Razjašnjenje i mala dopuna - Campus Constantinus je uvršten u zvaničan program. Sadržaj još nije kompletiran. Najavili su ovaj koncert, i dobili smo nezvaničnu potvrdu od nekog iz organizacije. Naravno, nijedan koncert nije siguran dok ga sami izvođači ne potvrde. Pratićemo sve informacije i pravovremeno vas obaveštavati o tome.

         

Source: balkanrock.com
Место Ниш
Општина Црвени Крст
Држава Застава Србије Србија
Врста споменика тврђава
Време настанка XVIII век
Тип споменика Споменик културе од великог значаја
Власник Република Србија
Надлежна установа за заштиту Завод за заштиту споменика културе Ниш
MORE: sr.wikipedia.org/wiki/

ENGLISH: en.wikipedia.org


No comments:

Post a Comment