De Franse muziekpionier Jean Michel Jarre is eregast op de 19e editie van het Amsterdam Dance Event in oktober. Hij zal worden geïnterviewd door dj en muziekproducer Armin van Buuren. Dat heeft het ADE woensdag bekendgemaakt.

Het ADE, dat dit jaar van 15 tot en met 19 oktober plaatsvindt, is een wereldwijd toonaangevend evenement voor elektronische muziek. Jean-Michel Jarre brak eind jaren zeventig door met zijn vernieuwende instrumentale elektronische popmuziek. Van zijn albums, zoals Oxygen, Equinox en Zoolook, zijn inmiddels wereldwijd ruim 80 miljoen exemplaren verkocht.

Met zijn verbluffende en omvangrijke liveshows trad Jarre meerdere keren voor miljoenen fans tegelijk op. Als toneel voor zijn shows koos hij de meest uiteenlopende iconische bezienswaardigheden, zoals de Londense Docklands, de Eiffeltoren en de piramides van Giza.

De Fransman is verder sinds juni 2013 president van de CISAC, de internationale auteurs- en componistenconfederatie, waar hij campagne voert voor auteursrechtelijke bescherming. Het interview van Jarre maakt onderdeel uit van het uitgebreide conferentieprogramma van het ADE. De exacte datum en tijd worden later bekend gemaakt. Het is nog niet duidelijk of Jarre op het ADE een concert gaat geven. Het grootse evenement vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam. Het trekt jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers.


Source: show.nl