27/05/2014

Cascada de lasere si lumini: concert Jean Michel Jarre la Bucuresti 

Jean Michel Jarre incearca sa duca magia spectacolelor sale, pline de lasere, proiectii si sunete intr-un spatiu mai usor de controlat, fara vant si fara ploi: Sala Polivalenta din Bucuresti.

Pentru concertul sau de joi seara, o treime din spatiu este doar scena. Capitala este punctul de pornire pentru noul turneu mondial al artistului, care recunoaste ca si la nivelul sau criza a lovit cu viteza laserului.

Ca si muzica lui fara data precisa, Jean Michel Jarre pare fara varsta. Intre noi fie vorba are 62 de ani. E la a treia sotie, actrita Anne Parillaud. A avut o relatie si cu Isabel Adjani, incheiata cu scandal si apoi cu tacere deplina. Dar a bifat si doua aparitii in Cartea Recordurilor, pentru un milion si jumatate de spectatori, apoi a strans doua milioane. Ca si pe alti artisti, vremurile il trimit acum sa aiba cat mai multe concerte.

Dar si altii s-au gandit la fel. Numai in Bucuresti, in iunie sunt 18 concerte. Omul nu poate merge la patru pe saptamana, si-a spus Jarre. Asa ca mizeaza inca o data pe spectaculozitatea ofertei lui: videoproiectii, lasere, muzica, un ecran de 30 de metri pe 10, tehnologie de ultima generatie.

"Nu trebuie sa crezi ca e o chestiune de bani sau de mijloace. E o chestiune de idei si de dorinta. Poti face lucruri cu foarte putine resurse. Un sfat pe care-l dau mai ales artistilor romani, pentru ca aveti o mare traditie in teatru, sa se inspire din teatru. Sunt inconjurat de multi romani. Primul meu editor e roman. Casa mea de discuri e condusa de un roman, mama lui e romanca", a spus Jean Michel Jarre.


Source: stirileprotv.ro

No comments:

Post a Comment