29/09/2013

Jean Michel Jarre op informele top in Vooruit:


29 september 2013

Photo: Marc Wallican

Photo: Marc Wallican

Photo: Marc Wallican

GENT - Ondernemend Vlaanderen verzamelde vrijdagavond in de Concertzaal van Vooruit voor de Informele Top van Gent. Met dit evenement wil het Festival van Vlaanderen een vijfhonderdtal Vlaamse, Belgische en internationale decision makers uit de media, de culturele, economische en academische wereld op een informele manier samenbrengen. 

Gouverneur Jan Briers en burgemeester Daniël Termon verwelkomden persoonlijk alle genodigden.  Na een speech van ex-OIC president Dr. Jacques Rogge en  Europees president Herman Van Rompuy via een videoconferentie bleek de verrassing van de avond de keynote speaker Jean-Michel Jarre, de Franse componist, producer en pionier van de elektronische muziek. Hij staat bekend om zijn spectaculaire openluchtconcerten met lasers en vuurwerk. Eén van zijn shows haalde in 1997 in Moskou meer dan 3,5 miljoen kijklustigen. ‘Als je weet dat ik met de Olympische Spelen 8 miljoen genodigden verwelkomde en Jean Michel op zijn eentje zo’n massa op de been bracht, dan weet je dat dit een absolute prestatie was’ vertelde Jacques Rogge.

Jarre was in Gent als Unescoambassadeur en ‘uit vriendschap voor de beste lichtkunstenaar van de wereld, Alain Platel’ zoals hij zelf vertelde. Jarre: ‘Kunst verenigt en overstijgt politiek en is daarom zo belangrijk daarom reis ik nog steeds de wereld af met mijn concerten. Zo’n concert als vorige maand in een politiek onstabiel land als Tunesië brengt mensen bijeen over politieke overtuigingen heen’.
 
Helaas voor de aanwezigen was er geen live concert van Jarre maar The Music Animation Machine bracht een viool- en pianoconcerto van Bach in computer programma, een combinatie van live muziek en visuals. Toch een heel klein beetje Jarre.
 
Na de show kon het netwerken starten tijdens een walking dinner. Het onderwerp van de avond was de discussie over de verloning van topmanagers.

Source: nieuwsblad.be

No comments:

Post a Comment